De vijftien leukste paardenfilms

Meisje knuffelt met paard

Ken je dat moment dat je een avondje vrij bent en zin hebt om een film te kijken? Als paardenliefhebber is het soms ook nog weleens leuk om een film te kijken met als hoofdrol jouw favoriete dier. Hieronder staan vijftien leuke paardenfilms op een rijtje.

 

15. Whitestar (2019)

Whitestar is een paardenfilm met als hoofdrolspeelster Britt Dekker. Het verhaal gaat over een getalenteerde tiener genaamd Megan. Tijdens haar zomervakantie gaat ze in een paardenstal werken met haar beste vrienden Julia en Eddy. Tijdens dit avontuur komt er een speciaal paard op haar pad genaamd Whitestar.

 

14. Racing Stripes (2005)

In het Nederlands wordt deze film ook wel Streep genoemd. De zebra in de film, genaamd Streep, wordt door een rondreizend circus per ongeluk achtergelaten bij een familie met daarnaast een renbaan. De zebra droomde al levenslang om een renpaard te worden, of eerder een ‘renzebra’. Met de hulp van een tienermeisje werkt hij om zijn racedroom te vervullen en zichzelf te accepteren voor wie hij werkelijk is.

13. Flicka (2006)

Flicka, met Tim McGraw in de hoofdrol, gaat over de poging van een jong meisje om een wilde mustang te temmen en hem eigen te maken. Dit doet ze om aan haar vader te bewijzen dat ze het in zich heeft om de familieboerderij over te nemen.

 

12. The Horse Whisperer (1998)

The Horse Whisperer is een film over een paardentrainer (Robert Redford) die een jong meisje (Scarlett Johansson) en haar paard Pilgrim op weg helpt naar herstel na een traumatisch rijongeval.

 

11. Harry & Snowman (2015)

Harry and Snowman is een Amerikaanse documentaire gebaseerd op Harry deLeyer. Het gaat erover dat Harry na de Tweede Wereldoorlog een paard kocht, genaamd Snowman. Hij redde het dier van de slacht voor slechts tachtig dollar. In minder dan twee jaar tijd hadden Harry en Snowman drie grote springwedstrijden gewonnen, ze werden reuze beroemd. In de documentaire vertelt DeLeyer zijn verhaal.

 

10. Stormwind (2013)

Stormwind is officieel een Duitse avonturenfilm die in 2013 uitkwam. Het gaat over een paard genaamd Windstorm. De serie van Stormwind heeft ondertussen vijf films. De film gaat over een tiener genaamd Mika die haar laatste examen niet haalt. Hierdoor wordt ze naar de stallen van haar strenge oma gestuurd. Ze ontdekt een schuwe en wilde hengst genaamd Stormwind. Niemand is het gelukt om het dier te temmen. Mika sluipt midden in de nachten naar stal waar ze een vriendschap ontwikkelt met het schuwe dier.

9. Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)

Spirit de film vertelt een verhaal van een wilde hengst terwijl hij over de westelijke grens reist. Hij wordt gevangengenomen door mensen en verliest langzaam de wil om weerstand te bieden. Tijdens zijn strijd voor vrijheid weigert de hengst de hoop los te laten en op een dag terug naar huis te keren naar zijn kudde.

 

8. Hidalgo (2004)

In Hidalgo wordt een Amerikaanse cowboy Frank Hopkins door de rijke sjeik Riyahd uitgenodigd om deel te nemen aan een wereldberoemde paardenrace. Deze paardenrace wordt ook wel The Ocean of Fire genoemd. Samen met zijn mustang Hidalgo besluit hij de strijd aan te gaan.

 

7. Secretariat (2010)

Na de dood van Penny Chenery haar vader, nam ze de leiding over van zijn paardenfokkerij genaamd Meadow Farm. Ze probeert om van Secretariat een kampioenenpaard te maken.

 

6. Black Beauty (1994)

Black Beauty, een prachtig zwart paard, heeft geen geluk in het leven gehad. Elke keer wordt het arme dier mishandeld door zijn baasje. Wanneer hij echter door een aardige mensenfamilie wordt geadopteerd, lijkt Black Beauty voor het eerst in zijn leven weer een beetje gelukkig te worden

 

5. War Horse (2011)

War Horse speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. De jonge Albert en zijn paard Joey werden gescheiden van elkaar. Het paard maakt een bijzondere reis mee, waarbij hij de mensen die hij tegenkomt inspireert en hun levens compleet veranderd.

 

4. Dreamer (2005)

Ben Crane en zijn dochter Cale adopteren een zwaargewond paard met een gebroken been, maar ze vinden dat ze nog een kans verdiend. Ook is het de perfecte gelegenheid voor zowel vader als dochter om hun band weer op te bouwen. De merrie wordt “Soñador” genoemd, dat betekent Dreamer in het Engels. Ze geloven erin dat ze nog een kans kan krijgen om terug te keren naar de renbaan, maar gaat dat ze ook lukken?

 

3. Seabiscuit (2003)

Drie mannen die allemaal krap in de kas zitten besluiten om een krakkemikkig renpaard te koop, genaamd Seabiscuit. De samenwerking van de drie mannen gaat beter dan verwacht. De film verteld een waargebeurd verhaal en is gebaseerd op de non-fictie bestseller van Laura Hillenbrand.

 

2. Harley’s Hill (2011)

Harley, een draver met een grote bloedlijn, zou de opvolger moeten worden van zijn vaders grootte succes in Willowbrook Farms. Alleen het dier rende weg bij een competitie na een ongeluk. Hij leefde even in het wild totdat een tienermeisje hem vond en geen idee had waar hij thuishoorde.

 

1. National Velvet (1944)

Een reislustige jongen genaamd Mi Taylor is terechtgekomen in een Engels plaatsje bij de familie Brown. Hun jongste dochter Velvet is helemaal verliefd op paarden, en als zij het paard Pie wint tijdens een loterij, is Mi vastbesloten Velvet en Pie te trainen voor de Grand National, Engelands grootste paardenwedstrijd.

 

Wat is jouw favoriete paardenfilm? Laat het gerust weten in de reacties! We lezen jouw reactie graag tegemoet.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

5/5
Click to rate this post!
[Total: 10 Average: 4.7]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *