Zweetmes voor je paard

Blauw zweetmes close-up

Als je je paard net hebt gewassen is een zweetmes onmisbaar. De reden hiervoor is vanwege dat je met een zweetmes het overtollige water van je paard verwijderd, maar waarom is dit nou zo belangrijk? Dat lees je in dit artikel!

 

Waarom een zweetmes gebruiken?

Zoals je hiervoor al kon lezen is een zweetmes onmisbaar. Na het wassen van je paard wil je hem of haar namelijk niet helemaal doorweekt buiten of op stal zetten, dit is namelijk niet erg fijn voor het paard. Je kan het vergelijken met jezelf afdrogen na het douchen, maar dan bij je paard.

 

Naast dat je een zweetmes kan gebruiken voor het overtollige water, kan je het ook goed gebruiken in het voorjaar. Het is namelijk makkelijk om met een zweetmes, en dan vooral de metalen, losse haren uit de vacht van je paard halen. Dus als je paard aan het verharen is zet je gewoon even de zweetmes erop.

 

Verschillende soorten zweetmessen

Zweetmessen kunnen veel verschillende kleuren en materialen hebben, maar de twee bekendste zijn de metalen en van plastic.

 

Metalen zweetmes

Een metalen zweetmes is meestal te vinden met kartelrandjes, daarom kan je hem ook gebruiken voor in het voorjaar om de losse haren uit de vacht van je paard te halen. Een zweetmes van metaal moet je met twee handen gebruiken. Hij is namelijk buigbaar.

 

Plastic zweetmes

Een plastic zweetmes heeft vaak een rubberen randje zodat je het zweet of water makkelijk van het lijf van je paard af kan. Een zweetmes van plastic heeft 1 handvat waardoor je hem ook maar met 1 hand hoeft te gebruiken.

Zweetmes gebruik op paard afstand
Close up zweetmes gebruik

Zweetmessen voor paarden online kopen

Zoals hierboven al staat omschreven zijn er een heleboel zweetmessen in de wereld. Nu hebben we voor jou er een paar op een rijtje gezet:

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

5/5
Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 4.9]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *