Schrikdraad welke afmetingen en handige tips

 

Welk materiaal heb je nodig?

Wat heb je nou allemaal nodig om schrikdraad te plaatsen. Als u uw weide wilt omheining met schrikdraad is het belangrijk om genoeg permanente palen en tussen palen te hebben om het schrikdraad aan te bevestigen.  als tweede is goed om Goede geleiders en goed schrikdraad/lint of koort te hebben dat welk materiaal ligt aan het diersoort. Doorgangen heb je goede doorgangmateriaal nodig en als laatste een goed schrikdraad apparaat en een goede aansluiting.  Dit zijn de belangrijkste benodigdheden voor een goede omheining van uw weide.

Wat zijn de afmetingen van het schrikdraad voor de dieren ?

DierenMax. Paalafstand Permanenten afrasteringMax. Paalafstand Tussen afrasteringDraad Hoogte
Melkvee10 m3-5 m1ste draad 60cm hoog

2de draad 90cm hoog

Stieren en melkvee10m3-5m1ste draad 45cm hoog

2de draad 75cm hoog

3de draad 120cm hoog

Paarden6-4m3m1ste koort/lint 50cm hoog

2de koort/lint 90cm hoog

3de koort/lint 140cm hoog

Pony´s6m3m1ste koort/lint 45cm hoog

2de koort/lint 75cm hoog

3de koort/lint 120cm

Hoog

Geiten5m3m1ste draad 25cm hoog

2de draad 50cm hoog

3de draad 80cm hoog

4de draad 110cm hoog

Varkens10m3m1ste draad 25cm hoog

2de draad 50cm hoog

3de draad 75cm hoog

Schapen10m3m1ste draad 30cm hoog

2de draad 45cm hoog

3de draad 65cm hoog

4de draad 90cm hoog

Herten10m3m1ste draad 40cm hoog

2de draad 80cm hoog

3de draad 110cm hoog

4de draad 130cm hoog

Honden en katten3m1ste draad 15cm hoog

2de draad 30cm hoog

3de draad 50cm hoog

Wat is het verschil tussen schrikdraadapparaten?

Je hebt verschillende soorten apparaten. Je hebt bijvoorbeeld een lichtnet, een accu en op baterijen.  Maar wat is een goede keuze als schrikdraadapparaat.  Eerst is het belangrijk dat u een geschikte spanninggever heeft en een goeden voedingsbron.  Als tweede is het om te kijken waar de weide staat die u wilt voorzien van schrikdraad. Staat hij dicht bij huis of staat hij verder van uw huis vandaan?  Staat uw weide dicht bij huis is het makkelijker om netstroom(lichtnet) te gebuiken en verder van uw huis vandaan op battrerij of acuu. Wel is het belangrijk dat u af en toe de batterij of accu nakijkt of het niet leeg is en of het nog werkt. Wanneer u beter een batterij kunt gebruiken of een accu ligt aan de dieren die u houdt. Heeft een makkelijke dieren en goed te hanteren kunt een een batterij gebruiken van 9v. Heeft u wat moeilijkere dieren om te hanteren is het verstandig om een accu te gebruiken van 12v. Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de sterkte van het schrikdraadapparaat, hier kijk je naar wat voor geleiders u heeft. Hierbij kijkt u naar de lengte en soort geleider.

Tip: Kijk ook of uw apparaat bliksemgeleiders heeft. Als de bliksem dan is slaat is het geen probleem. Heeft u dat niet dan kan de bliksem inslaan in uw apparaat en kan het zijn dat de omheining zonder stroom komt te staan omdat het appraat kapot is gegaan.

Handige tips voor het aanleggen van schrikdraad:

Tip 1: Maak een platte grond hoe en waar u de weideafrastering wilt hebben. Wet waar u de ingang of ingangen wilt hebben.

Tip 2: Bepaal de draad hoogtes door middel van het schema boven in.

Tip 3: Plaats eerst de hoekpalen en dan de tussenpalen. De afmeting staat boven in het schema.

Tip 4: Span de draden voor het schrikdraad met goede geleiders ertussen

Tip 5: plaats het schrikdraad apparaat op een gode en veilige plek.

Tip 6: hang altijd een waarschuwingsbord op met: PAS OP SCHRIKDRAAD!  Zo zijn mensen altijd gewaarschuwd.

Tip 7: Kijk altijd of uw weideafsrastering en apparaat en alles er om heen het nog doet, geen roestplekken en geen gebreken zijn.

Tip 8: Zorg dat uw schrikdraad apparaat goed beveiligd is van dieven. Ze worden nog wel eens regelmatig gestolen als ze niet goed beveiligd zijn.

 

Samenvatting:

Een goede omheining begint met een goede kennis. Voor welke dieren wilt u het gebruiken? Waar staat de weide? Welke afrassering en apparaten heb ik nodig? Welke hoogte komt het schrikdraad en wat heb ik allemaal nodig voor de schrikdraad omheining? Maak zorgvuldig uw weideafrastering dan heeft u er langer plezier van.

 

Wat kunt u bij ons op de website vinden?

Onze site is een vergelijkingssite van verschillende dieren/paardenwebsites. U kunt dus zelf kijken wat u wilt hebben voor welke prijs. We hebben verschillende benodigdheden voor schrikdraad op de website staan. Zoals:

  • Schrikdraadapparaat
  • Isolatoren
  • Aansluit set
  • Poortgreep ankers en poortgrepen
  • Inbraakwerende kast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *