Samshield caps

Cap hangend op een hek

Het is vanwege je veiligheid verplicht om tijdens het paardrijden een cap op je hoofd te dragen. Stel je voor je valt van je paard af dan is de kans op hoofdletsel verminderd. Vanwege dat een cap dus zo een belangrijke taak heeft is het de bedoeling om er een van kwaliteit te nemen, neem als voorbeeld de Samshield caps.

 

Verschillende soorten caps

Net als rijlaarzen en handschoenen heb je ook een heleboel verschillende caps. Zo heb je er bijvoorbeeld verschillende kleuren, verschillende materialen, verschillende maten en natuurlijk verschillende merken.

Kleuren

De meeste caps zijn zwart, maar tegenwoordig worden er ook steeds meer bruine caps ontwikkeld. Je hebt zelfs kindercaps op dit moment die blauw of roze zijn.

Maten

Om precies te weten welke maat cap je nodig hebt is het het makkelijkst om een cap te passen, maar als je een gokje wilt doen kan je jezelf ook meten. Je meet jezelf door de omvang van je hoofd te meten, dus waar het randje van de cap zou moeten komen. Is dit tussen de 50 en 51 cm dan heb je waarschijnlijk maat XXS, tussen de 52 en 53 cm kom je bij de XS, tot en met de 55 cm is S, 56 en 57 cm wordt M, daarna krijg je L tot en met 59 cm, XL tot en met 62 cm en alles boven de 62 cm wordt XXL.

De beste samshield caps:

Een bekend merk van paardrijcaps is het merk Samshield. Een Samshield cap is in diverse maten te verkijgen, namelijk in S, M en L. Hierbij gelden de maten het volgende: Maat S is van 52 t/m 56 cm, maat M wordt 55 t/m 58 cm en de maten 57 t/m 61 wordt een L.

Samshield heeft een ruim assortiment in paardrijcaps, neem zelf maar eens een kijkje:

Tips bij het kopen van een cap

Voordat je een cap gaat aanschaffen moet je op een paar dingen letten. Een cap is namelijk niet goedkoop en het zou zonde zijn als je de verkeerde maat blijkt te hebben en als hij helemaal niet lekker zit rijd je ook een stuk minder met plezier.

 

Advies krijgen

Laat je als allereerst goed adviseren, dit kan in een ruitersportzaak of op internet. Er is op internet namelijk een heleboel te vinden over de juiste maat cap en veel verschillende soorten merken. Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje op YouTube.

 

Passen

Het is belangrijk om een cap te passen. Als je namelijk van je paard valt en je cap is niet de goede maat en zit te los kan hij zo weer van je hoofd afvallen. Dan had je net zo goed zonder cap kunnen rijden.

Pas dus altijd de cap in de winkel of thuis, het liefst met iemand erbij die er verstand van heeft.

 

Ventilatie

Veel mensen staan er niet bij stil dat ventilatie in een cap ook een belangrijk punt is. Het is niet genoodzaakt maar rijdt bijvoorbeeld wel een stuk lekkerder. Denk maar eens aan de warme zomermaanden.

 

Een keurmerk

Je hebt bij paardrijcaps twee keurmerken: CE EN 1348 en CE EN 14572. De CE EN 1348 is een CE-keurmerk voor helmen voor de recreatieve ruiters en de CE EN 14572 wordt gebruikt voor de hogere en professionele ruitersport.

 

De leeftijd van een cap

Een cap kan wel een paar jaar mee. Maar je moet altijd een nieuwe cap kopen nadat je een harde val hebt gemaakt. Er kan namelijk onzichtbare schade zijn ontstaan waardoor de schokdemping niet meer voldoet aan de veiligheid, en dan heb je niet veel meer aan de cap.

 

Daarom is het ook niet altijd verstandig om een tweedehands paardrijcap te kopen. Je weet nooit de precieze leeftijd van de cap en of hij al eerder schade heeft opgelopen. Je kan jezelf dus afvragen of het de geld besparing waard is om risico te lopen?

 

Voordat je een cap koopt moet je dus over een paar punten nadenken. Welke kleur, welke maat, welk merk en welk materiaal. Heb jij er al over na gedacht of heb je op dit moment de perfecte cap? Laat het gerust achter, we lezen jouw reactie graag tegemoet!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

5/5
Click to rate this post!
[Total: 16 Average: 4.8]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *