Paardrijhandschoenen

Paardrijhandschoen op paard closeup

Paardrijhandschoenen zijn gemaakt om je handen en vingers te beschermen. Maar ze bieden ook grip zodat de teugels goed vast te houden zijn en kunnen worden. Ze voorkomen namelijk dat de teugels in je handen gaan snijden. Maar hoe voorkomen ze dit nou precies? En wat voor soorten heb je allemaal? Dat lees je in dit artikel!

 

Materialen

Zulke handschoenen, speciaal gemaakt voor het paardrijden, kunnen van veel verschillende materialen gemaakt zijn. Ze beschikken in ieder geval allemaal over een antislip laagje aan de binnenzijde. Er bestaan paardrijhandschoenen van fleece, katoen, kunstleer, nylon, polyester, suède, neopreen en leer.

 

De juiste maat paardrijhandschoen

Paardrijhandschoenen worden gewoon verdeeld in XS, S, M, L, XL en XXL. Om je precieze maat te weten staan er op internet een heleboel maattabellen waarbij je de omtrek van je hand moet opmeten en je hand lengte, maar om je maat precies te weten is het altijd handig om ze als eerst te passen. Handschoenen moeten namelijk wel lekker zitten om goed te kunnen rijden en voor de juiste werking.

 

Wat voor soort paardrijhandschoenen zijn er?

Om het grote assortiment paardrijhandschoenen kleiner te maken kun je het in een paar categorieën verdelen:

 

Seizoenen

Omdat er veel verschillende soorten paardrijhandschoenen zijn is het handig om voor de zomer te kiezen voor een dunne variant die als een tweede huid voelt. Dan is de handschoen er om de huid te beschermen en niet om nog warmere handen te krijgen.

In de winter is het dan weer verstandig om voor een dikkere, gevoerde variant te kiezen. Of speciale thermohandschoenen die warmte vasthouden.

 

Wedstrijdhandschoenen

Voor als je op wedstrijd gaat is het wel mooi om een paar witte handschoenen te hebben. Vroeger was er zelfs een regel dat je niet met handschoenen op wedstrijd mocht vanwege dat de jury anders je handen niet goed kon zien. Tegenwoordig is de regel veranderd en mag je alleen nog maar met witte handschoentjes op wedstrijd. Dit geldt dan weer niet in de hogere klasses.

 

Welke handschoen past het best bij mij?

Voordat je van plan bent om een handschoen te gaan kopen is het handig om aan een paar dingen te denken: Waarvoor ga ik de handschoen gebruiken, wil ik de handschoen gevoerd of niet en welke prijs ga ik eraan uitgeven? Als je hiervan al een idee hebt ben je op de goede weg.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

5/5
Click to rate this post!
[Total: 14 Average: 4.9]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *