New Forest

zwarte New Forest pony op het weiland aan het grazen

Geschiedenis 

De New Forest pony is al een behoorlijk oud ras dat oorspronkelijk uit Engeland. De New Forest pony’s leefde in het natuurgebied de New Forest, in het Zuidwesten van Engeland, aan dit natuurgebied heeft de pony zijn naam ook te danken. De New Forest pony’s liepen daar vrij rond, maar ze werden ingezet voor de landbouw, de kar en om mensen te vervoeren. Doordat ze uit een natuurgebied komen zijn ze redelijk sterk en zijn ze wel gewend aan wat regen en wind.

 

Karakter

De New Forest Pony is erg nieuwsgierig en vinden het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Ze zijn super betrouwbaar en willen graag bewegen. Ook zijn ze sterk en hebben ze krachtige benen. Ook zijn ze erg rustig en zijn ze goed voor kinderen als les pony of voor buitenrijden, maar wat nog meer?

 

Trekpaard

Een trekpaard trekt vaak een kar, het wordt gedaan door sterke paarden met sterken benen. Vaak hebben de paarden een dikke vacht met vaak een sok bij hun benen. Dit is omdat ze door hun dichte vacht het niet snel koud hebben en wel tegen wat regen en wind kunnen.

 

Lessen

Lespony’s zijn goed voor maneges en voor kinderen of volwassenen die graag paardrijden, maar zelf geen paard hebben. De New Forest pony is geschikt om omringd te zijn met mensen vooral kinderen. Omdat ze een rustig karakter hebben zullen ze de kinderen niet vaak afschrikken en blijven ze rustig.

 

Dressuur

Dressuur is een paardensport. Dressuur lijkt een beetje op turnen, je paart maakt elegante en soepele bewegingen. Dressuur is ook heel goed voor je paard, omdat je de spieren van je paard heel erg traint. De New Forest pony is erg goed voor dressuur, omdat hij erg sterk is, ervan houdt om in beweging te zijn en om nieuwe dingen te leren. 

 

Springen

Springen is een paardensport waar het paard een parcour aflegt en over hindernissen springt, hierbij is het de bedoeling om netjes over de balken en hindernissen te springen zonder de balken ervan af te gooien. Dit kunnen de New Forest Pony’s goed, omdat ze sterk zijn en het leuk en uitdagend vinden om zon parcour af te leggen.

 

Uiterlijk

De New Forest pony is sterk en stevig gebouwd. Hij heeft sterken benen en een gespierde hals. Je zal de New Forest pony vaak in de kleur bruin of als in een vos. De New Forest pony heeft vaak ook een witte vlek op zijn voorhoofd of neus. De hoogte die de pony ongeveer moet hebben is 1,48. De New Forest pony heeft ook niet hele langen benen, waardoor ze dus niet zo groot zijn. Ondanks dat ze zo klein zijn zijn ze extreem gespierd en zijn ze erg sterk.

Lees wat je allemaal nodig moet hebben in je poetskist in dit artikel: Wat er niet in jouw poetskist mag ontbreken

New Forest pony in het bos
Drie New Forest pony's in het bos

Ziektes

De op één na meest voorkomende ziekte bij paarden is de hoefbevangenheid. Dit is een stofwisselingsaandoening is die zich vaak bij de voor benen van een paard plaats vinden.

Wat zijn symptomen en wat kan je ertegen doen?

 

Symptomen

  • Hoeven die lang warm zijn (hier hebben we het over uren)
  • Snelle hartslag
  • Meer gewicht op de achter benen, door deze meer naar voren te zetten
  • Veel van benen wisselen
  • Korte passen.

 

Hoe kan je het behandelen?

Als je 1 van deze symptomen herkent bij je paard, bel dan direct de dierenarts. Deze kan je meteen helpen en kijken wat er het beste gedaan kan worden om de hoefbevangenheid te genezen. Dit kan namelijk verschillen van paard.

 

Hoe kan je het voorkomen?

  • Niet plotseling van voer verwisselen
  • Niet te veel gras of krachtvoer
  • Laat regelmatig de hoefsmid komen kijken
  • Voorkom overbelasting

 

Erkenning

De New Forest pony wordt volgens het officiële Nederlands New Forest pony stamboek zeker herkent. In dit stamboek kan je ook alles over de pony vinden. Waar het vandaan komt, hoe hij gevokt mag worden en aan welke eisen die dan moet voldoen, om het een New Forest pony te mogen noemen

 

Heb jij een New Forest of wil je er een?

Een New Forest Pony is geschikt voor lessen en voor wedstrijden in de sport. HIj houdt ervan om bezig te zijn en nieuwe dingen te leren. Hou hier ook zeker rekening mee en ga je pony leuke nieuwe dingen leren.

Heb jij zelf nou een New Forest Pony laat ons dan weten wat jij van het paard vind, laat het ons ook weten als je nog iets mis in het artikel.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

5/5
Click to rate this post!
[Total: 23 Average: 4.7]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *