Hoe kies je een goed zadeldekje?


zadels op een hek

Veel mensen die een (nieuw) zadeldekje nodig hebben denken deze even uit te zoeken en dan klaar te zijn, maar er komt meer bij kijken dan dat. Het is belangrijk dat een zadeldek de juiste maat heeft en het liefst ook de juiste kleur. Verder dien je goed op te letten van welk materiaal het zadeldekje gemaakt is.

De juiste kleur kiezen

Allereerst is het belangrijk dat je voor jezelf kiest welke kleur zadeldek je wilt hebben. Tegenwoordig heb je ze in alle denkbare kleuren. Een tip om de zoektocht naar de juiste kleur te vergemakkelijken is om te kijken welke kleuren je al gebruikt.

Heeft je rij-jasje ergens een rood sierstuk zitten? Ga dan voor een zadeldekje met bijvoorbeeld een rood randje. Neem als je egens een sierstuk hebt in een bepaalde kleur niet meteen een zadeldek welke deze kleur volledig heeft, neem er een die het in kleine mate terug laat komen in de versiering, dit zal je een proffesionelere uitstraling geven.

Belangrijk is dat je geen tegenstrijdige kleuren gaat gebruiken, zoals rood in combinatie met groen. Doe je dit wel dan zullen de kleuren scherp tegen elkaar afsteken, in de volksmond wordt dit ookwel vloekende kleuren genoemd.

Paard met ruiter

Matchen met je bandages

Er zijn ook situaties wanneer je wel een zadeldek kunt nemen welke volledig in 1 kleur of kleurtint is. Dit kun je doen wanneer je bandages een bepaalde kleur hebben, zijn deze bijvoorbeeld blauw dan kun je gerust een zadeldekje nemen welke volledig blauw gekleurd is. Dit zal zelfs een heel cool effect geven.

Kijk de kleuren af

Kun je er nogsteeds niet uitkomen welke kleur je moet kiezen? Kijk dan eens rond op een wedstrijd! Dit zijn de momenten dat de ruiters hun paard er op hun best uit willen laten zien, dus genoeg inspiratie voor jou om op te doen! Zo kun je ook meteen het effect zien van een zadeldekje welke dezelfde kleur is als andere kledingstukken of kledingstuk versieringen.

Kies de juiste maat

Vergeet ook niet dat zadeldekjes in verschillende maten bestaan. Vaak wordt er bij de bestelling via webshops aangegeven of het zadeldekje voor pony’s of paarden is. Heb je hier totaal geen verstand van vraag dan eens iemand op jouw manege die er wel verstand van heeft om advies. Vaak vinden mensen het juist leuk om je met dit soort keuzes te helpen!

Klik om te beoordelen
[Totaal: 6 Gemiddelde: 4.5]
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *