De eerste paardrijles

Eerste paardrijles van een meisje

Leuk! Binnenkort begint jouw eerste paardrijles. Eerst is het natuurlijk belangrijk om een manege te vinden, en om de juiste spullen te hebben. Hieronder lees je hoe je welke spullen je precies nodig hebt voor je eerste paardrijles en hoe je de juiste manege vindt. Blijf lezen en kom erachter in dit artikel!

 

Op zoek naar een manege

Voordat je je eerste paardrijles rijdt heb je eerst een manege nodig. Een zoektocht naar een manege is vaak niet moeilijk. Zodra je in Google zoekt naar een manege, verschijnen er verschillende opties. Wat je ook kan doen is aan vrienden en kennissen vragen of zij een leuke manege weten. Dan heb je gegarandeerd leuke paarden.

Je kan een goede manege herkennen aan verschillende aspecten. Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje naar de manegepaarden. Zien ze er gelukkig uit? Hoesten ze veel? Ook kan je eens gaan letten op de leefomgeving van het paard. Het is een goed teken als het paard een ruime stal heeft en regelmatig naar buiten gaat. Een goede tip is om te kijken bij een paar lessen. Let erop of de paarden braaf in de les mee lopen, bokken of bijvoorbeeld wegrennen.

Als je een manege hebt gevonden hoef je alleen nog maar een afspraak te maken. Sommige maneges doen dit via hun website en andere weer telefonisch of via de mail. Let hier dus goed op voordat je iets verkeerd doet. Als je verder nog vragen hebt kan je altijd de manege bellen, mailen of het op locatie vragen. Zo kom je meer te weten en weet je of de mensen behulpzaam zijn.

 

Wat heb je nodig?

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt ben je er bijna klaar voor! Het enige wat je nog nodig hebt is een outfit.

 

Paardrijbroek

Zorg ervoor dat je kleding draagt dat lekker zit. De beste optie is een echte paardrijbroek of een elastische strakke broek zonder naden. Broeken met naden gaan namelijk gauw schuren aan de binnenkant van je binnen, deze ervaring wil je niet na je eerste paardrijles.

Misschien heeft een kennis of een vriend nog een oude paardrijbroek liggen die je wel voor een keertje aankan. Je hoeft dus niet gelijk een hele dure paardrijbroek aan te schaffen.

 

Bovenkleding

Als bovenkleding is het ook niet de bedoeling om je favoriete shirt aan te doen. Onthoud dat het vies kan worden. Zorg er ook voor dat je geen naveltruitjes of blote schouder shirts aan hebt, dit hoort niet in een rijbak thuis. Wat ook niet lekker zit, en niet praktisch is, zijn te wijde truien.

Wat gevaarlijk is, en je dus helemaal niet zou moeten dragen tijdens het paardrijden, zijn lange bengelende sieraden of sjaals. Daarmee kun je namelijk overal achter blijven haken. Een andere tip is om nooit met een jas of vest open te rijden. Een paard zou namelijk kunnen schrikken van het geluid en geflapper.

 

Veiligheidscap

Heb altijd een veiligheidscap op je hoofd tijdens het rijden. Bij de meeste verenigingen en maneges kun je een cap lenen, maar vraag dit altijd vooraf voor de zekerheid na. Het is heel belangrijk dat je cap past, anders heb je er niet veel aan. Een cap moet goedgekeurd zijn met een veiligheidsnorm, dit kan je controleren voordat je er een aanschaft of leent.

 

Bodyprotector

Een bodyprotector is vaak niet verplicht maar sommige mensen vinden het fijn voor de veiligheid. Een bodyprotector is een vest welke gebruikt wordt voor veiligheid. Het veiligheidsvest is gemaakt van een dikke foam, genaamd memoryfoam, in de vorm van een vest welke als een bodywarmer gedragen kan worden. Het soort schuim waarmee een bodyprotector gemaakt mee is reageert op warmte. Door de lichaamswarmte wordt het foam warmer. Op deze manier wordt het foam soepeler en past het zich aan de vorm van het lichaam aan.

Zoals de naam aangeeft, beschermt de bodyprotector jouw lichaam. Aan de achterzijde is de bodyprotector langer dan aan de voorzijde. De rug wordt tot en met het staartbotje beschermd door de bodyprotector.

Ze zijn gemaakt met het doel jouw belangrijkste organen, zoals longen, het hart, de ribben en rug te beschermen. Hierdoor wordt bij het dragen van een bodyprotector het oplopen van letsel verminderd. Het beschermt je dus tijdens de val, vaak is de blessure dan minder erg.

Veiligheidsspullen, zoals een bodyprotecor en een cap, kunnen je nooit helemaal beschermen. Bij de meeste paardrijlessen leer je hoe je op de juiste manier moet vallen.

Paardrijles aan de logeerlijn

Conclusie: De eerste paardrijles

Wij hopen dat dit artikel je op weg heeft gebracht met alles wat je mee moet nemen of moet hebben voor je eerste paardrijles. Veel plezier!

We zijn erg benieuwd om te horen naar jouw ervaring als het aankomt op de eerste paardrijles. Hoe ging jouw eerste paardrijles? Ook als je verder nog tips hebt, laat dat dan gerust weten. We zien jouw reactie graag tegemoet!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

5/5
Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 4.8]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *